OLDKONKURRENCEN 2012-13

Klassikerforeningen udskriver i samarbejde med Klassikerfonden en konkurrence blandt alle elever, som har oldtidskundskab i 2.g eller 3.g, og elever som har græsk i 3.g i skoleåret 2012-13. Der er to kategorier inden for det overordnede emne, antikkens myter:

A) Tekst. Skriv en tekst om en antik myte. Teksten skal tage udgangspunkt i en konkret tekst (det kan både være poesi og prosa, herunder fx en filosofisk myte) eller et monument (fx vasemaleri, skulptur og arkitektur) fra den græsk-romerske oldtid.

Denne opgave skal besvares individuelt og fylde 4-6 sider.

I bedømmelsen lægges vægt på, at teksten rummer analyse og fortolkning med henvisning til den anvendte tekst, og at den perspektiverer mytens betydning i senere europæisk kultur eller i en aktuel problemstilling.

Spørg evt. din dansklærer om opgavetype A kan afløse en dansk aflevering.

B) Multimedieproduktion. Produktionen skal ved hjælp af film, animationer eller lyd af 3-6 minutters varighed illustrere en myte.

Denne opgave kan besvares af op til 4 personer. Det er en forudsætning for deltagelse, at konkurrencedeltagerne selv har rettighederne til alt materiale, som bruges i produktionen.

I bedømmelsen lægges vægt på, at produktionen udspringer af en konkret kilde fra den græsk-romerske oldtid og forholder sig til nutiden.

Præmier:

Der er en samlet præmiesum på 5000 kr.
Alle præmietageres værker vil blive offentliggjort på foreningens hjemmeside, www.klassikerforeningen.dk.

Deltagelse:

Tekster sendes på mail som vedhæftet fil til adressen oldkonkurrence@klassikerforeningen.dk. Filnavnet skal være identisk med deltagerens navn. Skole og klasse skal fremgå af dokumentet.
Multimedieproduktioner sendes som DVD til Katri Bügel Jørgensen, Christianshavns Gymnasium, Prinsessegade 35, 1422 København K. Navne på alle deltagere samt skole og klasse skal fremgå samt kontaktoplysninger for en af deltagerne.

Frist for indsendelse er 1. marts 2013.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til mail@klassikerforeningen.dk

Vinderne får direkte besked og navnene offentliggøres på hjemmesiden efter d. 22. marts 2013. Præmieoverrækkelse vil finde sted i april 2013.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.