SDU

Klassiske studier på Syddansk Universitet i Odense

På Klassiske studier på Syddansk Universitet i Odense kan du studere disse fag:

  • Oldtidskundskab centralfag (hovedfag)
  • Oldtidskundskab tilvalg (sidefag)
  • Græsk tilvalg (sidefag)
  • Latin tilvalg (sidefag)

Du kan læse om studierne på SDUs hjemmeside.

Oldtidskundskab

På Syddansk Universitet kan du både læse Oldtidskundskab som både centralfag (hovedfag) og tilvalg (sidefag). Begge uddannelser er opdelt i en bachelordel og en kandidatdel. For at blive optaget på bachelorstudiet skal du have gymnasialt A-niveau i Græsk. Hvis du ikke har det, skal du følge propædeutisk undervisning i dette sprog på henholdsvis 3. og 4. semester af centralfaget og 1. og 2. semester af tilvalget. SU-styrelsen bevilger ½ års ekstra SU-klip i forbindelse med det afsluttede propædeutiske forløb.

Bachelorstudiet i oldtidskundskab
Kandidatuddannelsen i oldtidskundskab
Sidefag i oldtidskundskab

Græsk

På Syddansk Universitet kan du læse Græsk som tilvalg (sidefag), dvs. i kombination med et andet fag, fx Historie eller Matematik. For at blive optaget på tilvalget skal du have gymnasialt A-niveau i både Græsk og Latin. Hvis du ikke har det, skal du følge propædeutisk undervisning i begge sprog på 1. og 2. semester af tilvalget, og din uddannelse bliver derved forlænget med et år. SU-styrelsen bevilger ½ års ekstra SU-klip i forbindelse med hvert af de afsluttede propædeutiske forløb.

Læs mere om græsk tilvalg her

Latin

På Syddansk Universitet kan du læse Latin som tilvalg (sidefag), dvs. i kombination med et andet fag, fx Historie eller Matematik, og kun på Åben Uddannelse, dvs. som lørdagsseminarer og netbaseret undervisning. For at blive optaget på tilvalget skal du have gymnasialt A-niveau i både Græsk og Latin. Hvis du ikke har det, skal du følge propædeutisk undervisning i begge sprog på 1. og 2. semester af tilvalget, og din uddannelse bliver derved forlænget med et år. SU-styrelsen bevilger ½ års ekstra SU-klip i forbindelse med hvert af de afsluttede propædeutiske forløb.

Læs mere om latin tilvalg her

Studievejledningen

Er der noget, du er i tvivl om eller vil have uddybet, kan du henvende dig til Klassiske studiers faglige vejleder på mail klassisk.fv@sdu.dk

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.