SIDSTE NYT

Afgørelse af årets konkurrencer i de klassiske fag 2016-17

Latinkonkurrencen:
Vinder på A-niveau blev Lavrans Juul Frandsen fra Ribe Katedralskole.
Vinder på C-niveau blev Stephanie Rønde Andersen fra Herning Gymnasium.

Konkurrencen for elever med oldtidskundskab og græsk:
Vinderne af førstepræmien på 3000 kr. blev Emma Højmose Kromann og Rida Atwi fra Frederiksberg Gymnasium, for deres essay “Spejling af menneskelige idealer i arkitekturen”
Vinderne af andenpræmien på 2000 kr. blev Thomas Breiner Aastrup og Marie Ida Birk fra Vestfyns Gymnasium, for deres essay “Eksisterer det patriarkalske kønsideal til stadighed?

Årets lærer 2015-16 underviser i oldtidskundskab

Politiken kårede i skoleåret 2015/16 Sanne Zillo Rokamp (Rungsted gymnasium) til årets bedste lærer. Sanne underviser i dansk og oldtidskundskab. I Klassikerforeningen er vi selvfølgelig stolte af, at det er en oldtidskundskabslærer, der løber med prisen.
Se artiklen om vinderne af Politikens undervisningspris her.

AR-705069877.jpg&MaxW=620&MaxH=413&Q=100&IsoModifiedDate=20160506135319

Konkurrencerne i de klassiske fag 2016

Latinkonkurrencen:
Vinder på A-niveau blev Jakob Godsk Nielsen fra Ribe Katedralskole.
Vinder på C-niveau blev Amalie Dræby Jensen fra Randers Statsskole.

Indskriftskonkurrencen:
Vinderen af den latinske indskriftskonkurrence blev Lucas Aagard Rasmussen fra Herning Gymnasium.

Konkurrencen for elever med oldtidskundskab og græsk:
Vinderne af 1.-præmien på 3000kr blev Emma Blandford og Anna Hinge fra Frederiksberg Gymnasium, for deres essay
“Den ekstreme feminist – analyse og fortolkning af Euripides’ Medea.”

Vinderne af 2.-præmien på 2000kr blev Cecilie Riis Solberg og Rikke Bertram fra Svendborg Gymnasium, for deres medieproduktion om Sofokles Antigone.

Klassikerforeningen ønsker tillykke til vinderne!

Præmieoverrækkelsen fandt sted i Glyptotekets festsal lørdag d. 23. april 2016.
Skærmbillede 2016-05-08 kl. 16.28.51

Vinderne af årets latin- og oldkonkurrence 2016.

Invitation til lokalmøde for region Sjælland og Bornholm
Lokalmødet for region Sjælland og Bornholm afholdes på Christianshavn Gymnasium torsdag d. 12. maj 2016.
Se programmet og få information om tilmelding her

Nyt omvisningstilbud på Glyptoteket: Antikkens helte og idealer
Klassikerforeningens udviklingsprojekt om “Talentudvikling i oldtidskundskab” er i samarbejde med udviklingsgruppen bl.a. mundet ud i et nyt omvisningstilbud på Glyptoteket med fokus på helteidealer. Læs mere her.

Ny fagkonsulent i de klassiske fag
D. 1. november 2015 overtog Anne Bisgaard Vase posten som fagkonsulent for de klassiske fag efter Jens Refslund Poulsen. Klassikerforeningen ser frem til et godt samarbejde med den nye fagkonsulent.

Euroclassica 2015 i Valletta

Fra d. 28.-30. august 2015 deltog Rasmus Gottschalck og Mette Lindemann Pedersen fra Klassikerforeningens bestyrelse i den årlige Euroclassica-konference, der i 2015 blev afholdt i Valletta på Malta. Konferencen havde fokus på det europæiske samarbejdes mulighed for at styrke de klassiske fag, og derudover var programmet krydret med faglige oplæg samt ekskursioner til Maltas antikke kulturarv.

Programmet for konferencen kan ses her

IMG_1130 IMG_1204 IMG_1267 IMG_1220

Vinderne af årets konkurrencer
Årets konkurrencer er nu afgjort og Klassikerforeningen ønsker tillykke til vinderne!

Latinkonkurrencen:
Vinder på A-niveau blev Rebecca Eleanor McGuire fra Virum Gymnasium.
Vinder på C-niveau blev Christina Søltoft Buhl fra Nordsjællands Grundskole og Gymnasium.

Konkurrencen for elever med old og græsk:
Førstepladsen gik til Simon Haugaard og Louise Fournais fra Aarhus Katedralskole. Simon og Louise vandt med et essay over Xenofons Oikonomikos.
Andenpladsen gik til Sofie Katrine Due, Tine Romby Nielsen og Joakim Rosenkrans Sennicksen fra Svendborg Gymnasium og HF. De indtog andenpladsen med en multimedieproduktion over Euripides’ Bacchanterne.

Præmieoverrækkelsen fandt sted lørdag d. 18. april 2015 i Glyptotekets festsal.

Latin- og oldvinderne 2015

EUROCLASSICA I KØBENHAVN

Fra d.29.-31. august 2014  har Klassikerforeningen haft æren af at være vært for den årlige Euroclassica-konference i København.
Fokus var på undervisningen i de klassiske fag i Danmark, særligt oldtidskundskab, men programmet bød også på dansk kultur og historie – med et klassisk islæt selvfølgelig.
Alt sammen et fint afsæt for en diskussion om de klassiske fag og det fælles europæiske arbejde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

14 dage på Summer School i Rom, juli 2014
For tredje år i træk blev der afviklet et talentprojekt i Rom for elever med latin A.
Eleverne havde igen fået mulighed for at deltage i årets Summer School på det Danske Institut i Rom, hvor temaet var renæssancehumanismens brug af græske og romerske forfattere, ”The Use of the Past in Italian Renaissance Culture”.
Kurset var for universitetsstuderende fra hele Europa, og alt foregik på engelsk. Det blev 14 dage med mange og udfordrende foredrag, udforskning af antikke ruiner og store museer og vandringer i sommervarmen, men der blev dog også plads til badning, pizzaspisning, shopping og afslappede aftenture.
Gruppen var i år på 19 elever fra 10 forskellige danske gymnasier.

Julie S. Lund, Nørresundby Gymnasium, har skrevet en artikel om opholdet, som du kan læse her.

Ikke-navngivet

Alle til reception på Det danske Akademi – se flere billeder her